Robinete cu sertar

Produse » Robinete industriale » Robinete cu sertar

Robinetele cu sertar au intrebuintari multiple, cu dublu sens pentru aplicatii industriale si comerciale. Sertarul poate fi oval dar si rectangular. Acestea sunt folosite in special pentru inchiderea si deschiderea circuitelor si nu pentru a regla fluxul de curgere putand fi folosite in acest scop doar cand instalatia in care sunt montate aceste robinete a fost proiectata astfel. In concordanta cu materialele folosite in executia acestor robinete, ele pot fi folosite la exploatarea, transportul si distributia apei industriale rece si/sau calda, apa potabila, vapori saturati, produse petroliere dar si alte lichide vascoase. 

Robinetele cu sertar au anumite avantaje in plus cum ar fi: pierderi de presiune mai reduse, posibilitatea montarii pe conductele in care fluidele isi pot schimba sensul de curgere, forte mai mici pentru actionare. Acestea pot fi cu tija ascendenta sau cu tija neascendenta.

Tipuri de robinete cu sertar

Robinetele cu sertar sunt utilizate ca robinete de inchidere pentru:
- apa industriala rece si calda;
- apa potabila;
- vapori saturati;
- produse petroliere.
CARACTERISTICI CONSTRUCTIVE SI DIMENSIONALE LA ROBINETELE CU SERTAR :
- tija neascendenta cu indicator de pozitie
- tija ascendenta
TIPUL ETANSARII :
- corp – sertar: - Ac / Ac - aliaj Cu / aliaj Cu
- Ix / Ix - inox min.11.5%Cr / inox min. 11.5%Cr
- Fc / Fc - fonta / fonta
- corp – capac: - placa fara azbest sau placa din cauciuc
- capac – tija: - inele fara azbest sau inele din cauciuc


Robinetele cu sertar nu sunt indicate a fi folosite pentru inchiderea partiala a circuitului deoarece pot aparea vibratii in instalatie.